Bucuresti 2010 - Lansarea cartii "Arta de a fi lacto-vegetarian" de Marius Vornicescu - Marius Vornicescu
Bucuresti 2010 - Lansarea cartii "Arta de a fi lacto-vegetarian" de Marius Vornicescu - Marius Vornicescu

Ziua de 20 martie a avut o dubla semnificatie pentru mine: lansarea cartii „Arta de a fi lacto-vegetarian” si sarbatorirea MeatOut Day – ziua fara carne. Meat Out Day este sarbatorita in peste 25 de tari din lume inclusiv Statele Unite ale Americii. Sarbatorita si in Romania aceasta zi fara carne a fost un prilej bun de a aduna la un loc oameni ce deja renuntasera la carne dar si oameni care au dorit sa afle informatii despre nocivitatea carnii.

Au vorbit despre vegetarianism Zoltan de la Sarmalele Reci ( vegetarian de 16 ani ), „acompaniat” din cand in cand de Cristian Gretcu de la Divertis. Discursul presarat cu umor a lui Zoltan si cateva detalii din viata lui ca vegetarian a tinut invitatii intr-o stare de atentie maxima.

A mai vorbit Catalin Boutiuc din Brasov despre cosmetice naturale si cosmetice in care sunt folosite produse de origina animala. Mihaela Gheorghita a vorbit despre hrana vie ( nepreparata termic ) si beneficiile ei.

Am urmat si eu sa vorbesc printre emotiile firesti despre carte, fiind la prima mea lansare chiar daca eram deja la a doua carte scrisa. Vreau sa multumesc din suflet Alinei Tuica, presedinta Societatii Vegetarienilor din Romania ( SVR ) pentru tot sprijinul acordat si pentru imboldul care mi l-a dat in scrierea acestei carti. Vreau sa multumesc pe aceasta cale celor trei prietene care m-au ajutat la prepararea bucatelor aduse cu ocazia acestei zile: Florentina, Anca si Mariana. Depasind micul trac de la inceput, am vorbit pe scurt despre renuntarea mea la carne si am prezentat cate ceva din carte si modul in care eu privesc arta de a gati.

S-a trecut apoi la gustarea produselor aduse. Pe langa ce am adus eu, Ruxi ( experta in prajituri strict vegetariene) a completat foarte bine cu un tort si multe prajituri. Nici Mihaela Gherghita nu s-a lasat mai prejos si ne-a delectat cu cateva produse de ea, nepreparate termic.

Cate un cuvant de spus au avut Iuri si Vanda despre viata lor ca si vegetarieni, apoi Mihaela de la Politia Animalelor.

Multumiri speciale gazdei Alexandra Popovici, managera ceainariei Serendipity, locul unde s-a desfasurat tot acest eveniment.

Spre finalul acestei intilniri ni s-a alaturat si Mihaela Tatu, celebra realizatoare de emisiuni tv.

Multumiri speciale: